De 5 beste patchkast accessoires

Ben jij van plan patchkast accessoires te zoeken die jouw leven een stuk makkelijker maken? Dit is een meer dan uitstekend idee. Maar welke accessoires zijn nou precies het beste om te halen? In deze blog vind je 5 aanraders. Met deze aanraders weet je zeker dat je alles uit jouw patchkast haalt en je leven een stuk eenvoudiger wordt. Wie wil dat nou niet?

Kies voor kabels als eerste patchkast accessoires

Ten eerste is het slim om kabels als eerste patchkast accessoires aan te schaffen. Elke patchkast heeft namelijk kabels nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan stroomkabels die ervoor zorgen dat de patchkast altijd aangesloten is op het elektriciteitsnetwerk. Ook ethernet kabels zijn echter een must. Daarbij heb je de keuze uit allerlei verschillende soorten kabels. Kies voor een FTP wanneer je bijvoorbeeld geen last wilt hebben van externe straling die je signaal verpest. Met de juiste kabels kom je al een heel eind. 

Een KVM console

Andere patchkast accessoires die handig zijn om te kopen zijn KVM consoles. KVM consoles zijn speciale computers die met meerdere patchkasten en servers verbinding kunnen maken. Daardoor kun je bijvoorbeeld in een oogopslag zien of alles goed functioneert. Tevens kun je problemen isoleren in bepaalde patchkasten. Deze accessoire is met name handig als je dus veel tijd wilt besparen met het analyseren en voorkomen van problemen. Overweeg daarom ook zeker een KVM console.

Kabelmanagement

Andere patchkast accessoires die slim zijn om te halen, zijn accessoires die helpen met je kabelmanagement. Haast elke patchkast is verbonden met vele kabels. Daardoor kan dit een ware hele zijn om elke kabel afzonderlijk te herkennen. Je wilt deze chaos zoveel mogelijk voorkomen. Daarom zijn er allerlei accessoires die je kunt halen om je kabels goed te managen. Deze zorgen ervoor dat kabels strak uit elkaar worden gehaald en alles er netjes bij ligt. Dit soort accessoires zijn zeker een must.

Ventilatorsets

Wil jij er zeker van zijn dat jouw patchkast het een lange tijd volhoudt? Dan is het zaak om de temperatuur goed te laten regelen. Je hebt hier enkele opties voor, maar een ventilatorset is het beste. Dit soort sets maken gebruik van lucht om warme lucht weg te blazen uit de patchkast en koude lucht juist nabij de patchkast te laten zijn. Daardoor is de kans op oververhitting vele malen kleiner.  Zo loopt jouw patchkast dus geen hitteschade op en blijft het door middel van deze patchkast accessoires een langere tijd goed.

Verlichting als patchkast accessoires

Tot slot is het ook slim om verlichting te halen als patchkast accessoires. Met behulp van deze verlichting kun je bij onderhoud eenvoudig zien hoe alles er van binnen uitziet bij een patchkast. Daarbij kun je bij luxueuze verlichting zelfs de kleur en intensiteit instellen. Zo maak je jouw patchkast net wat vrolijker. Verlichting vinden kan echter lastig zijn. Vaak kun je op online winkels zoals Patchkastwinkel.nl echter de juiste verlichting treffen. Zo maak jij jouw patchkast volledig compleet.

Plaats een reactie