Waar moet een goede bedrijfsvideo aan voldoen?

Wanneer jij er als bedrijf bijvoorbeeld zorgen dat jouw doelgroep een goed beeld krijgen van wat jouw bedrijf precies doet, dan Is het maken van het bedrijfsvideo hier Natuurlijk de perfecte oplossing voor. Waar beelden meer zeggen dan 1000 woorden is het maken van een bedrijfsfilm een ideale manier om je bezoeker of eventueel potentiële klant?Mee te kunnen nemen in verschillende processen van het bedrijf.Dit zorgt ook voor een stukje extra vertrouwen, helemaal wanneer je klant Misschien nog enige twijfel heeft. Of hij of zij wel met je in zee wilt gaan. Maar waar moet een goede bedrijfsvideo nu eigenlijk aan voldoen? Dat vertellen we hier in dit artikel. 

Zorg voor een duidelijke boodschap

Een bedrijfsvideo maken doe je met een bepaald doel. Het doel van het maken van een bedrijfsvideo is dat je als bedrijf een boodschap wilt overbrengen richting je klant of bezoeker.Die video relatief korte tijd hebt om deze boodschap over te brengen, is het belangrijk dat je doel van de boodschap voor ogen houdt.De bezoeker heeft immers geen minutenlang de tijd om de video te kijken en zal vaak binnen een seconde of 20 dan ook al zijn afgehaakt.Belangrijk is dus dat je zorgt dat je In de eerste 10 tot 15 seconden je boodschap duidelijk hebt weten over te brengen richting de klant of bezoeker.Om niet teveel boodschappen of beloftes in een video te verwerken is het belangrijk om een of twee belangrijke kernpunten van jouw bedrijf In de video op te nemen.

Zorg voor emotie

Een bedrijfsvideo is Natuurlijk veel meer dan Alleen het Laten zien van bepaalde bedrijfsprocessen. Wat vooral belangrijk is, is dat er gebruik wordt gemaakt van de emotie die speelt rondom het bedrijf.Een veelgemaakte fout is Daarom dus ook dat er gekozen wordt voor een standaard voice over die wordt ingesproken door computerstem.Kies voor iemand die beleving en ook de emotie uitbeeldt en jou ook doet laat voelen hoe het bedrijf is.Kan heel eenvoudig door bepaalde muzieksoorten op de achtergrond te gebruiken.Maar ook de expressie van de Mensen die in beeld zijn, is essentieel voor het overbrengen van de boodschap.Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat mensen met een wat minder vrolijke uitstraling niet direct doen uitnodigen om te kiezen voor een bedrijf. 

Plaats een reactie