Hoe maak ik mijn social media pagina’s geloofwaardiger?

Social Media is als een bom ingeslagen en je kunt er tegenwoordig niet meer omheen. Zeker niet als bedrijf zijnde. Je zult als bedrijf dus mee moeten gaan met deze hype om alle kansen te benutten. Als bedrijf heb je op z’n minst dus een Facebook pagina nodig.

Likes zijn nodig voor geloofwaardigheid
Als je voor je bedrijf een Facebook pagina hebt dan moet deze ook een respectabel aantal likes hebben anders kom je niet geloofwaardig over. Een bedrijf met 25 likes op haar Facebook pagina komt niet overtuigend over en zal minder snel nieuwe klanten aantrekken. Veel likes is dus veel geloofwaardigheid en overtuiging. Veel likes is dus vertrouwd.

Facebook zelf biedt hulp
Voor bedrijven die makkelijk meer likes op hun Facebook pagina willen heeft Facebook zelf ook iets bedacht. Je kunt namelijk je berichten ‘promoten’. Hierdoor krijgen andere Facebook gebruikers je bericht te zien waarna ze kunnen beslissen je pagina te likes. Het is een dure oplossing voor meer likes en kan ook best tijdrovend zijn.

Sneller, voordeliger en efficiënter likes verkrijgen
Als je snel aan de slag wilt met je nieuwe bedrijf of Facebook pagina, heb je dus snel likes nodig. Likes tegen betaling krijgen kan je daar goed bij helpen. Dit is een fractie van wat Facebook vraagt en veel efficiënter en sneller. Je moet je wel afvragen of dit een duurzame strategie is. Het kopen van likes is op de korte termijn interessant: je kunt snel groeien. Maar in de praktijk zien we dat het kopen van likes niet altijd zo slim is. Je organisch bereik groeit niet en je pagina kan zelfs geblokkeerd worden.

Focus op relevante content
Het advies is dus om veel meer te focussen op relevante berichten, foto’s, videos, blogposts enz. die echt van meerwaarde zijn voor jouw doelgroep. Op dia manier groei je dus misschien niet zo snel, maar je bout wel een duurzame base op met mensen die jouw merk leuk vinden en dit verder kunnen verspreiden.

Plaats een reactie